Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja

Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Odpowiedz w temacie

Czy Paweł Piskorz nadaje się na menadżera Stali Rzeszów?

Wszystko o Stali Rzeszów

Tak 43%  43%  [ 19 ]
Nie 57%  57%  [ 25 ]
Liczba głosów : 44
Opcje      Szukaj
Post 18 kwi 2025, o 15:37
Legenda
Legenda

Postanowiłem założyć ten temat z uwagi na coraz większe kontrowersje związane z menadżerem zespołu Pawłem Piskorzem aby każdy mógł się wypowiedzieć jak to wygląda z jego perspektywy. Czy nadaje się on na menadżera Stali Rzeszów czy też niespecjalnie.

Wskazać należy iż:
1. Wielu forumowiczów słusznie w mojej opinii o czym również sam pisałem wskazuje iż Paweł Piskorz nie ogarnia taktyki meczowej. Źle zestawia drużynę, w złym momencie robi zmiany w tym taktyki, puszcza złych zawodników z tych zmian. Pisało o tym wiele osób. Ktoś kiedyś nawet wyliczył dokładnie w zeszłym sezonie ile punktów można było więcej zrobić gdyby nie błędy menadżera.

2. Wskazać należy iż Paweł Piskorz publicznie identyfikuje sie z jednym z Krakowskich klubów a to z Wisłą Kraków. Na swoich social mediach a to wrzuca zdjęcia, filmiki z ich meczów, paraduje w ich barwach klubowych koszulce, czapeczce.

Po pierwsze więc jest to lekko mówiąc dziwne iż człowiek pracujący dla innego klubu owszem dla sekcji żużlowej jednak mającej sekcje piłkarską, gdzie w gruncie rzeczy jak ktoś jest fanem Stali kibicuje jej i w kwestii piłki i żużla musi patrzeć jak menadżer jego klub wozi się w barwach innego klubu. Owszem Wisła Kraków nie ma sekcji żużlowej, ale trudno mi sobie wyobrazić np. iż trener piłkarskiej Wisły Kraków w swoich social mediach paradowałby w czapeczce Stal Rzeszów speedway czy jej koszulkach, a coś takiego robi Paweł Piskorz.

Po drugie Nie jestem dokładnie w temacie sztam kibicowskich tj. tzw. zgód piłkarskich, ale zdaje się iż Stal Rzeszów nie ma najlepszych stosunków z Wisła Kraków. Owszem zdaje się iż z tzw. koalicja WRWE stosunki ze względu na Elanę czy Widzew i np. Ruchem i są od dobrych do neutralnych, ale Stal Rzeszów przyłączyła się do bojkotu fanów Wisły Kraków i ich na swój mecz na wiosnę 2024 r. nie wpuściła. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

I w końcu po trzecie trudno tej sytuacji nie wiązać z tym co w tym sezonie na meczach wyrabia Paweł Piskorz. A to nie nosi bluzy z herbem Stali Rzeszów, a to podczas zebrań zespołu zmienił na koniec przy tym jak wszyscy łączą sobie ręce okrzyk z Stal gdy drużyna odpowiadała Rzeszów....na Rzeszów...auuu

Ja lekko mówiąć mam poczucie iż fan innego klubu ma problem z tym dla jakiego klubu pracuje. Do fanów klubu, którzy składają się na jego pensje. Owszem Paweł Piskorz może mówić iż płaci mu Prezes spółki, a nie kibice, ale bez tych kibiców spółki by nie było i kibice dokładają się do dochodów tej spółki.

Konkludując więc oczekiwałbym aby pracownik Stali Rzeszów nie paradował w barwach innego wrogiego dla Stali klubu i nie wstydził się barw klubu dla której pracuje. I jego nazwy. Nie znajduje żadnego wytłumaczenia dla zmiany okrzyku motywującego ze Stal...na Rzeszów.

3. https://www.polskizuzel.pl/reprezentacj ... -z-klubem/

Jak informuje serwis polskizuzel.pl Paweł Piskorz pomylił sie kiedy ma wolny stadion i może zorganizować zawody ćwierćfinału IMP kompromitując Stal Rzeszów przed polskim związkiem motorowym co może np. skutkować tym iż kolejny fajnych imprez w Rzeszowie nie będzie póki tutaj będzie panować taka amatorszczyzna.

Jak ktoś ma kolejne przykładu kontrowersyjnych działań Pawła Piskorza dopisujcie.

Mi się wydaje, że co najmniej wladze spółki powinny przywołać do porządku aby szanował klub dla którego pracuje i nie robił amatorki lub po prostu wyrzucić go dyscyplinarnie.

A jakie jest wasze zdanie?

Ostatnio edytowano 18 kwi 2025, o 15:52 przez Kamil, łącznie edytowano 1 raz

Post 18 kwi 2025, o 16:03
 Re: Czy Paweł Piskorz nadaje się na menadżera Stali Rzeszów?
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Akurat wywiad nieco w temacie https://po-bandzie.com.pl/zuzel-mocne-t ... menedzera/

Cytuj:
Czy prezes jest zadowolony z mojej pracy? To pytanie należy zadać bezpośrednio jemu. W środowisku rzeszowskim nie brakowało osób, które robiły mi zły PR. Ale życie nauczyło mnie, że ciężką pracą można wszystko zweryfikować – i przede wszystkim udowodnić, ile się jest wartym. Jako rodowity krakowianin i zagorzały fan Wisły Kraków nigdy nie sądziłem, że jakiś inny klub stanie się dla mnie równie ważny. Dziś mieszkam na stałe w Rzeszowie, tutaj układam swoje życie, a za żużlową Stal i jej dobre imię dałbym się pokroić – tak samo, jak za Białą Gwiazdę – podsumowuje Piskorz.

Post 18 kwi 2025, o 16:03
Uczestnik GP
Uczestnik GP

Dopóki ktoś potrafi rozdzielić pracę od życia prywatnego to może być kibicem Wisły i pracować w Stali. Wiadomo, że kibic z Wyspiańskiego nigdy nie pracowałby dla dobra Stali, widać to było w radzie miasta Rzeszów. Idealnym przykładem jest też Dawid Lampart, który w 2012 roku robił wszystko, żeby Unia Tarnów nie zdobyła mistrzostwa Polski, kiedy mu się to nie udało, szybko wrócił do Stali.

Post 18 kwi 2025, o 16:11
Legenda
Legenda

Mi się wydaje właśnie, że dopóki stosunki Stali z Wisłą były nienajgorsze tj. choćby kontakty Stali z WRWE to było ok, a jak Stal się przyłączyła do bojkotu fanów Wisły i zdaje się, że na meczu Wisły ze Stala na Reymonta tj. stadionie Wisły fani Wisły krzyczeli "Strzelcie :cenzura: gola" tak i doszło do zmiany postawy Pawła Piskorza, który przestał nosić barwy Stali i krzyczeć Stal.

Ergo jak napisałeś wygląda na to, że Paweł Piskorz nie potrafi oddzielić życia prywatnego od zawodowego i z tego powodu należałoby zastanowić się nad jego przyszłością. Która i tak ze względu na umiejętności taktyczne już dawno powinna zawisnąć na włosku.

Post 18 kwi 2025, o 16:19
Uczestnik GP
Uczestnik GP

Ja ogólnie śmieję się z tych wszystkich zgód i kos między klubami, które zależą tylko od tego, czy kibole jednych robią jakieś lewe interesy z kibolami drugich xD Czym innym są derby i wynikają z tego niechęć, czym innym to, że koleś z Chorzowa, czy innego Gdańska, raz jest moim ziomkiem, a raz mam go nienawidzić, bo kilku gościom nie wyszedł jakiś "biznes" xD

Post 18 kwi 2025, o 16:20
Legenda
Legenda

Ja też, ale co z Pawłem Piskorzem?

Post 18 kwi 2025, o 16:21
Medalista GP
Medalista GP

Moje zdanie to miałeś okazję nie raz przeczytać, zresztą zagłosowałam tu na NIE, i tak samo jak ty nie kumam czego chłop się wstydzi w związku z tą Stalą. Gdyby poszedł robić do Cracovii to jeszcze można by zrozumieć że nie słychać u niego tej Cracovii na ustach, co by się nie wystawić na ostrze maczety pod blokiem - ale tutaj, w Rzeszowie?

Post 18 kwi 2025, o 16:31
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

Zacząłbym od tego że gdyby nie Pan Piskorz to naszego klubu nie byłoby w tym miejscu, w jakim aktualnie się znajduje. Druga sprawą jest, to że przywalanie się do zmiany okrzyku drużyny jest po prostu żałosne XD i oceniam to na poziomie szkoły podstawowej. I jeśli to ma być jeden z twoich „argumentów” na wyrzucenie menadżera z klubu to nawet mi się nie chce tego komentować, natomiast zgodzę się z tym, że liczba błędów taktycznych popełnionych w ciągu ostatnich sezonów jest dużo za duża.

Post 18 kwi 2025, o 16:38
Legenda
Legenda

Cytuj:
Zacząłbym od tego że gdyby nie Pan Piskorz to naszego klubu nie byłoby w tym miejscu, w jakim aktualnie się znajduje.

A to niby dlaczego?

Jakoś w sezonie 2022 gdy nie dostał składu 3 razy lepszego od reszty ligi, aczkolwiek wciąż całkiem przyzwoity to zajął...5 miejsce.

Tym składem z 2023 w stosunku do reszty ligi to babcia klozetowa by zrobiła awans.

W tamtym sezonie z całkiem niezłym składem zajął fatalne 7 miejsce, gdzie w poznaniu, ostrowie czy rybniku gdyby nie jego błędy taktyczne można by było wygrac mecze czy zrobić bonusy. Ten skład mógł spokojnie powalczyć o 4 miejsce, które zajęło Krosno, które to ten skład dość leciutko rozjechał w Krośnie.

Także skąd ten pomysł, że klub nie byłby w tym miejscu w którym jest?

Post 18 kwi 2025, o 22:53
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Kamil napisał(a):
Jak informuje serwis polskizuzel.pl Paweł Piskorz pomylił sie kiedy ma wolny stadion i może zorganizować zawody ćwierćfinału IMP kompromitując Stal Rzeszów przed polskim związkiem motorowym co może np. skutkować tym iż kolejny fajnych imprez w Rzeszowie nie będzie póki tutaj będzie panować taka amatorszczyzna.

Ja po prostu nie wierzę w to co czytam. Nie wiem czy znalazłaby się bardziej niekompetentna osoba na to stanowisko.
Ktoś tu wcześniej wspomniał, że jesteśmy w tym miejscu dzięki Panu Piskorzowi. Tutaj pełna zgoda. Jesteśmy dokładnie w miejscu dzięki Panu Piskorzowi - gdyby nie on NA PEWNO NIE BYLIBYŚMY NIŻEJ. Przedostanie miejsce rok temu w 1 lidze ze składem, który mógł spokojnie walczyć o pierwszą czwórkę, ale dzięki "cudownej" taktyce Piskorza nawet o tą czwórkę się nie otarliśmy a mogliśmy jak najbardziej.
Nie neguje tego jakim jest człowiek, może to być na prawdę sympatyczny gość. Jednak w sporcie nie ma takiej pozycji jak fajny chłopak. Trzeba sobie uświadomić jedno: jeśli chcemy się liczyć to MUSIMY zmienić managera. Niech sobie Piskorz będzie chłopakiem od kontaktu z zawodnikami, niech ich odbiera z lotniska, zabiera na kolacje do Jacka, scala w jakiś sposób drużynę, ale na litość boską TRZEBA GO ODSUNĄĆ OD JAKICHKOLWIEK USTALEŃ DOTYCZĄCYCH TAKTYKI I SKŁADU BO NIE MA O TYM ZIELONEGO POJĘCIA.

Post 18 kwi 2025, o 23:08
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

Ale się tu jakaś kampania AntyPiskorzowa utworzyła. Dziwnym trafem, przez największych malkontentów, którzy w każdej sytuacji znajdą jakiś problem.

Pawłowi życzę powodzenia. Nie bez powodu nikt z "góry" i zawodników nie narzeka. Ale złe zmiany robi, więc zły manager ;)

Gdybyście tylko widzieli co potrafili robić Ślączki, Stachyry, Śledzie, to byście szybko zdanie zmienili ;)

Post 18 kwi 2025, o 23:09
Legenda
Legenda

Cytuj:
Nie neguje tego jakim jest człowiek, może to być na prawdę sympatyczny gość. Jednak w sporcie nie ma takiej pozycji jak fajny chłopak

Brawo. Proponuje aby Ire...tfu Michał wziął sobie te słowa do serca. To, że ktoś mu wyprowadza pieski, sprząta po nich kupy i razem można sobie siąść przy meczu GTS Wisły to jeszcze nie oznacza iż ktoś jest kompetentny.

To naprawdę nie jest przypadek, że tak wiele osób pisze o "umiejętnościach" taktycznych Pawła Piskorza. Generalnie daleki jestem od twierdzenia aby jeść kupę bo miliony much nie mogą się mylić, ale w tym przypadku bardziej wskazane jest stwierdzenie iż jak Ci 10 osób mówi, żebyś poszedł spać boś pijany i robisz głupoty to oni nie mogą się mylić.

Od człowieka na stanowisku menadżera przede wszystkim bym oczekiwał by wyciskał taktycznie z każdego meczu maxa. Od atmosferki, regulaminów, przygotowania toru jest kierownik, toromistrz. Siądź se nawet w tym parkingu człowieku spokojnie jak jakiś obserwator. Obserwuj mecz, obserwuj parking po prostu patrz kto jest w sztosie kto nie. I reaguj taktycznie by jak jest źle wymieniać najsłabsze ogniwo na najlepsze. A jak ogniw jest np. pare złych, a pare dobrych to ogarnij to tak by źli pojechali jak najmniej, a dobrzy jak najwięcej.

Tylko tyle...a może właśnie aż tyle.

No ale jak ktoś żużel ogarnia od 10 lat bo nie miał innego sposobu na życie niż wbicie się do pracy w wandzie kraków, po tym jak w kobiecym koszu się skończyło źródełko to ma wiedzę jak 15 latek co chodzi od 5 roku życia na żuzel. Troche mało...

Post 18 kwi 2025, o 23:23
Reprezentant kraju
Reprezentant kraju

miszel12 napisał(a):
Pawłowi życzę powodzenia. Nie bez powodu nikt z "góry" i zawodników nie narzeka. Ale złe zmiany robi, więc zły manager ;)

Dokładnie. Manager jest od dokonywania dobrych zmian i ustalania składu w taki sposób aby wydusić maxa z drużyny. Jak wspominałem wcześniej, może to jest i fajny chłopak, ale taktycznie to wolałbym Tate Trey'a (na pewno nie poradziłby sobie gorzej... no bo po prostu nie da się).

miszel12 napisał(a):
Gdybyście tylko widzieli co potrafili robić Ślączki, Stachyry, Śledzie, to byście szybko zdanie zmienili ;)

Przecież to są profesorowie przy Piskorzu. A przynajmniej Ślączka i Śledź (mimo tego, że Ślączka jest po prostu cienki). Taki Śledź taktycznie to zjada Piskorza (ale mi piękna gra słów wyszła). Śledź jadąc bez jednego z liderów robi v-ce mistrza Polski. No ludzie gdzie Rzym a gdzie Krym.

Post 19 kwi 2025, o 06:50
Junior
Junior

Z tym że Paweł przestał nosić bluze z herbem Stali to jest totalna bzdura co piszą tutaj ludzie. Jak możecie zobaczyć bluzę dał toromistrzowi Grześkowi, na zdjęciach meczowych toromistrz ma bluzę z napisem manager. Czemu? Dlatego że nie zdążyły przyjść jego rzeczy. Kolejne dlaczego nie było okrzyku Stal Rzeszów na naradach? A dlatego że Rzeszów Auu wymyślił z tego co wiem Tai Woffinden i to miało być takie uszanowanie go. Dlatego naprawdę niektórzy nie wiedzą co się dzieje wewnątrz a sieją takie farmazony i piszą takie teorie spiskowe że głowa pęka, dajcie na luz co niektórzy bo to serio nie pomaga klubowi, a nie chodzi o to żeby srać do swojego gniazda. Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania chętnie odpowiem ;)

Post 19 kwi 2025, o 10:33
Ligowy debiutant
Ligowy debiutant

Zgadzam się w 100%

Post 19 kwi 2025, o 12:24
Weteran
Weteran

Skąd pewność,że jeżeli będzie krzyczał "STAL" to będzie miał na myśli Rzeszów ? A nie Gorzów czy Stalową Wolę ? Warto tutaj jeszcze rozwiać wszelakie pojawiające się wątpliwości.

Post 19 kwi 2025, o 13:36
Legenda
Legenda

Zespół odpowiadał Rzeszów...

Cytuj:
Z tym że Paweł przestał nosić bluze z herbem Stali to jest totalna bzdura co piszą tutaj ludzie. Jak możecie zobaczyć bluzę dał toromistrzowi Grześkowi, na zdjęciach meczowych toromistrz ma bluzę z napisem manager. Czemu? Dlatego że nie zdążyły przyjść jego rzeczy.

Doprawdy? Foty, które se wrzucił na insta bez herbu Stali też zostały zrobione dlatego bo pożyczył ją toromistrzowi?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Post 19 kwi 2025, o 14:03
Medalista GP
Medalista GP

Proponuję aby admin forum usunął ten temat, który nic nie wznosi. Piskorz już wyjaśnił na IG :wink:

Post 19 kwi 2025, o 14:05
Uczestnik GP
Uczestnik GP

8-)

Post 19 kwi 2025, o 14:07
Junior
Junior

Właśnie widziałem film Pawła Piskorza na Instagramie, gównoburze z herbem uważam za zamkniętą, na sesji z tego co wiem nie mieli jeszcze bluz z herbem bo były w zamówieniu, a potrzebna była sesja do ekstraligi.
Oczywiście mówię tylko to co mi wiadomo.

Prosiłbym Cię żebyś odniósł się również do tego że okrzyk Rzeszów Auu był na cześć Taia, który ten okrzyk wymyślił, a dalej lecisz z farmazonem że brak okrzyku Stal jest specjalnie. Bo odniosłeś się tylko do tematu herbu gdzie miałeś jeszcze coś do powiedzenia, a temat okrzyku który wyjaśniłem pominąłeś. Trochę niefajnie :D

Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona