Nie bądź tylko Gapiem. Weź aktywny udział w dyskusji i zarejestruj się już teraz. Rejestracja
Dział służący do typowania - nie tylko żużla!
|
|
|
|
|
|
|
|
30 maja 2026, o 12:46
|
Re: Ekstraliga Trenerów - 2026 |
|
|
frater
|
| Trener |
 |
 |
|
18 punktów Kurtza wobec kontuzji Laguty to najlepsze co mogło się wydarzyć w tej sytuacji (Kangura nie ma K2 i MatiSzostek). Ten drugi kilka punktów zyska dzięki transferowi Pedersena juniora. Przeciętny wynik Vaculika (9p) okazał się tylko o punkt gorszy od walecznego MJJ. Na pewno na więcej liczyli posiadacze Małkiewicza Jasiek i Falcon. O wyniku kolejki zadecyduje braterski pojedynek Pawlickich i juniorskie asy Parnicki/Bednar.
_________________ "Think very carefully, because if you ever start, you will never be able to leave it alone" #onlymotorsport
|
|
30 maja 2026, o 14:37
|
|
|
ResoviAnka
|
| Senior |
 |
|
|
Jeśli Madsen nie odpali to masakra. Tungate ledwo zipie, znowu wpadnę w strefę spadkową.
|
|
|
|
|
|
31 maja 2026, o 22:03
|
|
|
Jasiek
|
| Legenda |
 |
 |
|
|
Fenomenalna kolejka mojej ekipy, powrot na fotel lidera z wieksza przewaga niz wczesniej. Byc moze o kilka punktow za duzo zdobyl Kolodziej, ale zawalil totalnie Parnicki, dzieki czemu wyskoczylem przed Cincina z wieksza przewaga niz mialem wczesniej nad K2 i Fraterem. Absencja Laguty, wpadka Bednara, fenomenalny wystep Kurtza, przecietny Lamberta - i juz ucieklem na duza liczbe punktow od K2. Troche ciezej ucieka sie Fraterowi bo swietna robote w tej kolejce wykonal Thomsen, zreszta rowniez wykonal ja dla mnie. Slabo pojechal Przemek Pawlicki, a Vaculik tylko czesciowo zastapil Lagute no i tez udalo sie troche odskoczyc. Nowe rezerwy Mateusza Szostka (Bastian Pedersen zwlaszcza) na pewno mu pomoga w walce o medale, ale poki co tez powiekszylem nad nim przewage. Podobnie jak nad drugim beniaminkiem, bylym mistrzem Riderem, ktory stracil sporo punktow z powodu braku Kurtza w skladzie. Niezle z grupy poscigowej wypadla Karolcia, ale kolejny mizerny wystep Manii pokrzyzowal jej plany, by osiagnac lepszy wynik i moja ekipa tez jej uciekla o calkiem pokazna liczbe punktow. Kontuzja Laguty bardzo pokrzyzowala szyki wiekszosci trenerow, a w polaczeniu tylko z 9 punktami Holdera i zerem Manii, wiekszosci ucieklo sporo punktow. W tej sytuacji 12 punktow Emila Sajfutdinova, ktore zwykle stawialo go w gorszej pozycji od Laguty, tym razem rowniez zadzialalo na moja korzysc. Na plus tej kolejki, oprocz wspomnianych Emila i Kurtza, na pewno wystepy Piotra Pawlickiego, Jaimona Lidseya i Leona Madsena.
Czekamy na oficjalne wyniki Fratera i wtedy wiecej analizy.
_________________ Regards from Sydney Jasiek
It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right
|
|
|
|
|
|
|
|
2 cze 2026, o 14:11
|
|
|
Jasiek
|
| Legenda |
 |
 |
|
|
Podczas gdy Laguta wraca do zdrowia, moja ekipa musi jak najbardziej wyrabiac przewage, bo gdy on wroci do skladu, to zapewne bedzie startowal po 6 - 7 razy, a przy jego skutecznosci w wielu przypadkach pozostali trenerzy beda mogli do mnie odrabiac. Dlatego te najblizsze kolejki moga byc kluczowe - podobnie zreszta bylo w zeszlym roku, gdy to wlasnie srodek sezonu zasadniczego pozwolil mi zbudowac przewage nad Fenem, K2 i Fraterem, ktora potem bronilem do samego konca.
Czekamy teraz na Fratera, bo zdaje mi sie, ze teraz jestesmy w polowce rundy zasadniczej i mamy krotki czas na przemeblowania w skladach.
_________________ Regards from Sydney Jasiek
It's ok to disagree with me. I cannot force you to be right
|
|
|
|